Skip to content

Badrumsrenovering trender 2023

  • by

När det här inlägget skrivs har 2023 nyss börjat. Men för varje år som går kommer det nya trender. Så även när det kommer till inredning. Om du planerar att renovera ditt badrum under det här året kan du redan nu börja tänka på hur du vill att badrummet ska se ut med badrumsrenoveringar göteborg. Men att ha koll på vad som är trendigt eller inte kan vara svårt. Därför kan du i den här artikeln läsa mer om hur du kan tänka för att renovera ditt badrum på ett modernt sätt.

Återanvändning
De senaste åren har allt fler letat efter nya sätt att återanvända gamla saker och ge dem ett nytt liv. Det är en trend som kommer att hålla i sig. Det finns flertalet saker du kan göra för att ta tillvara på begagnade möbler och använda dem i badrummet. Det är till exempel särskilt populärt att använda ett gammalt skåp och addera en bänkskiva samt ett tvättställ och göra det till en kommod. På loppis och på andrahandsmarknaden kan du göra riktiga fynd som du kan ta tillvara på. Tänk bara på att behandla den gamla möbeln först för att försäkra dig om att den kommer att tåla fuktigheten som uppstår i ett badrum.

Inslag från naturen
Ett tag skulle badrummet helst bestå av kakel, marmor och porslin och andra stenmaterial. Men nu är det åter igen inne att inreda med inslag från nat

Spa badrum

uren. Det är till exempel trendigt att ha skåp i trä eller ha träskivor. Förutom trä är stenmaterial fortfarande aktuella för badrum, men du ska då välja de stenmaterial som liknar de som finns ute i naturen och gärna gå åt det gråare och mörkare hållet istället för det vita eftersom det ger en mer robust känsla. Förutom att du kan använda dig av naturmaterial vad gäller inredningen och möblerna har växter blivit ett allt vanligare inslag i hemmet. Så även i badrummet. Tänk på att välja växter som tål badrummets miljö bra, det vill säga en fuktig miljö med lite solljus.

Dova färger
Vad gäller färgvalet till badrummet ska du satsa på dova färger som även de ska vara inspirerade av naturen. För ett årtionde sedan skulle badrummet vara helt vitt men det kan upplevas som skarpt och därför är det många som numera föredrar att ha enkla och dova färger i badrummet. Till exempel grått och brunt. Om du vill satsa på lite mer färg är det grönt du ska satsa på då det är en färg som är särskilt trendig vad gäller badrum.

Smarta lösningar
När du ska renovera badrummet ska du välja praktiska möbler som gör att badrummet är enkelt att använda. Välj möbler med mycket förvaring.